HOME  |  NIEUWS  |  CONTACT

 
Image
 

INTRODUCTIE PROJECT ECISS
Emobility Communication & Information System Structure

 
Image
 

ECISS: werken aan slimme en stabiele energie infrastructuur

Het ideale scenario voor snelle groei in elektrisch vervoer is een zorgeloze eindgebruiker: een EV-rijder die overal waar hij wil, gebruik kan maken van een slimme, stabiele, duurzame én laagdrempelige energie-infrastructuur. Toekomstdroom? Het is precies waar het project ECISS nú aan werkt.

 

ECISS staat voor Emobility Communication & Information System Structure. Zes partnerorganisaties hebben zich aan het project verbonden. Hoofddoel van de projectgroep is om roaming binnen de sector elektrisch vervoer verder te ontwikkelen en een verbinding te maken met slimme energie-infrastructuur. Om dit te bereiken werkt ECISS aan aanvullende diensten passend binnen OCPI (Open Charge Point Interface). OCPI is het open informatie- en communicatieprotocol, dat zorgt voor uniforme gegevensuitwisseling tussen marktpartijen in een eenduidige taal.

 

Partners ECISS
NKL werkt samen met Allego, Eneco eMobility, Greenflux, Jedlix, TNO aan ECISS.

 

De projectgroep is gestart en richt zich op dit moment op:

  • De inventarisatie van opties en risico’s
  • Het definiëren van de Flexibele e-Mobility Referentie Architectuur
  • Het beschrijven van de benodigde (extra) informatie objecten voor OCPI
  • Het beschrijven van eigenschappen van nieuwe objecten voor OCPI
  • De opbouw van prijstransparantie
  • Het opzetten van een door stakeholders geaccepteerde roadmap en een (beheers)organisatie voor de interface standaard

TKI Urban Energy financiert ECISS

ECISS is een van de projecten van TKI Urban Energy. TKI Urban Energy ontwikkelt energie-innovaties voor een snelle transitie naar een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem in de gebouwde omgeving en de infrastructuur. ECISS ontvang tot eind 2019 ondersteuning vanuit TKI, maar houdt zich nadrukkelijk ook bezig met de verdere toekomst: de energietransitie die tussen nu en 2030 plaatsvindt. 

Europese samenwerking

ECISS heeft niet alleen betrekking op Nederland, want alleen maar binnen de eigen landsgrenzen denken zou funest zijn voor het succes van het protocol. En er liggen volop kansen. Nederland loopt voorop op het terrein van laadinfrastructuur: waar we hier mee bezig zijn, is voor veel omringende landen nog toekomstmuziek. ECISS is een Nederlands project met een Nederlandse subsidieverstrekker, maar wel met het nadrukkelijke doel om internationale partijen actief te betrekken. Een ander NKL project: evRoaming4EU heeft als doel om transparante, internationale roaming te versnellen en richt zich op laden over de grens. Hierbij zijn Europese partners uit Duitsland, Oostenrijk en Denemarken betrokken. Dit project heeft net als ECISS het gebruik van OCPI als basis, waardoor er een verbinding bestaat. Het doel is om zoveel mogelijk te profiteren van elkaars expertise en ontdekkingen, bijvoorbeeld door kennis te delen over regionale pilots.

Op de hoogte blijven?

 

Op de hoogte blijven van het project ECISS? Meld u aan!


Graag blijft NKL u op de hoogte houden van ontwikkelingen op gebied van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer door het zenden van nieuwsbrieven, uitnodigingen voor (kennis)bijeenkomsten en alerts. In het kader van de privacywetgeving hebben wij hiervoor uw toestemming nodig. Klik op de button om dat te doen en uw interesse aan te geven of te wijzigen.

Adres

NKL Nederland
Vondellaan 162
3521 GH Utrecht

Follow us on

LinkedIn
 
Twitter
 

U heeft zich ingeschreven met het email adres %%emailaddress%%,

klik hier om u uit te schrijven.